Bekkas Boller
Ingredienser:
- Ca. 150 g skårne rugkerner
- Ca. 1,5 dl hørfrø
- Ca. 1 dl solsikkekerner
- Ca. 0,5 dl sesamfrø
- Ca. 3 dl. havregryn
- Ca. 6 dl. Kogende vand
- 0,5-1 pakke gær (alt efter hvor længe brødet skal hæve)
- 4 dl. vand eller mælk
- Et skvat yoghurt
- 2 spsk. Finthakket, frisk ingefær m skrald (hakkes evt. i minihakker med gulerødder og løg)
- Ca. 3 store gulerødder (hakket i minihakker)
- 1 løg (hakket i minihakker)
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. salt
- Ca. 600 g durummel
- Ca. 300 g fuldkornshvedemel
- Ca. 300 g grahamsmel
- Suppler med hvedemel
Alle kerner og havregryn overhældes med kogende vand. Rør rundt. Blanding står og ”trækker” til den er ca. 30 grader varm. Hvis det skal gå hurtigt, kan du tilføje lidt ekstra koldt vand eller mælk.
Udrør gær i kerneblandingen og tilføj mælk samt yoghurt. Rør ingefær, gulerødder og løg i blandingen. Tilføj olie (kan undlades), salt oregano og honning. Rør derefter mel i indtil, dejen har en meget klistret men nogenlunde fast konsistens. Hvis du bruger køkkenmaskine må dejen gerne røres i nogle minutter.
Put film over dejen i en stor skål og stil den på køl i 12-36 timer.
Hvis dejen virker for flydende, tilføjes ekstra hvedemel.
Lav boller og/eller brød (evt. i silikone- eller rugbrødsforme) og lad gerne dejen efterhæve i ca. 15 minutter. Dejen pensles med mel og drysses med havsalt og oregano.
Bages i ovnen i 20 (boller)-30 (brød) minutter ved 200 grader.
Kilde: Har fået opskriften af Rebekka Buhl Nielsen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lækker chokoladekage
Ingredienser dejen:
- 2 æg
- 300 gram sukker
- 225 gram mel
- 2½ tsk. vanilliesukker
- 3 strøgne spsk. kakao (eller cirka 100 gram smeltet mørk chokolade og cirka 1 spsk. kakao)
- 1½ dl. mælk
- 1½ tsk. bagepulver
- cirka 150 gram smeltet smør
- 100 gram smør
- 150 gram flormelis
- 3 spsk. kakao
- 1 past. æg
- 3½ dessertske kogende vand
- kokosmel
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De bedste boller
Ingredienser:
- 3 dl. mælk
- 40 gram gær
- 60 gram sukker
- ½ dl. olie
- 5 gram salt
- 2 æg
- cirka 650-700 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
Lun mælken og bland den med resten af ingredienserne undtagen mel. Tilsæt mel og ælt dejen, så den bliver glat. Stil den et lunt sted i 20 minutter. Slå luften ud af dejen, og lad den atter hvile i 20 minutter. Skær dejen ud i 20 stk. og form dem til boller. Stilles til hævning i 45 minutter.
Sprayes eller pensles med vand.
Bages ved 225 grader i 10-12 minutter til de er flotte brune.
Tip: Har dine boller fået for meget i ovnen - så spray dem med vand lige når de kommer ud så bliver de bløde igen!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kylling og grøntsager i stegeso
Ingredienser:
- 4 mellemstore kartofler vaskes godt og halveres
- 3-4 tomater halveres
- 4-6 slanke gulerødder,
- 1 stort løg i både
- 1 porre i 5 cm stykker
- 8 fed hvidløg med skal
- ½ citron halveret
- 1 kvist rosmarin
1 stor kylling, min var 1400 gr. renses efter, synlig fedt fjernes og vingespidserne skæres væk, jeg fjerner og gumpen, jeg kan altså ikke have den siddende, og krydres med salt,( evt. urtesalt) indvendig
Udvendig gnides med olie og krydr med salt (evt. urtesalt) peber og paprika, kyllingen fyldes med
½ citron halveret og
4 fed hvidløg med skal.
Kyllingen lægges over grøntsagerne i fadet, låget lægges på, og det hele sættes i en 180 gr. varm ovn ca. 1½ time.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Agurksalat
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hyldeblomstsaft
Der bliver til ca. 3 liter ufortyndet saft
Ingredienser:
- 40-50 stk. hyldeblomst-skærme
- 50 g. citronsyre
- 4 økologiske citroner i skiver
- 1½ L kogende vand
- 1½ kg sukker (evt. halv rørsukker og halv alm. sukker)
Fremgangsmåde:
Det hele puttes i en stor skål/gryde og sættes på køl i 5-6 dage. Rør i det et par gange om dagen. Derefter hældes det i atamon-skyllet flasker og sættes på køl.
Blandingsforhold:
Fortyndes 1 til 5 eller efter smag.
Kilde: alletiderskogebog.dk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hindbærsnitter
En portion giver ca. 6-7 stk.
- ½ stk. Vaniljestang, Polynesisk
- 70 g. flormelis
- 150 g. stuetempereret smør
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ dl. vand
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
ca. 200 g. flormelis
en anelse vand
Pastelfarvede små sukkerkugler
uhm, Rikke, så fik jeg da helt lyst til at bage!!!
SvarSlet